Tuisku, synkkää taivasta ja tervahöyry – lue nyt viikon kuulumiset

Tuisku olkoon tämän viikon teema. Maiju on nimittäin vaihtamassa nimeään Tuiskuksi. Muuten tähän viileään viikkoon on kuulunut ulkoilua, upeaa taivasta ja rakentelua.

Tämä heinäkuinen viikko on ollut hyvin viileä ainakin, jos verrataan sen lämpötiloja muutamaan edelliseen viikkoon tai oikeastaan koko edelliseen kuukauteen. Näillä keleillä ulkoilua on tullut harrastettua todella paljon vähemmän kuin helteillä. Päivittäin on kuitenkin tullut ulkoilua, koska kesä.

Tomaattien siirto parvekkeelta ulos on osoittautunut hyväksi ideaksi. Tomaatit alkoivat heti kukkimaan oikein urakalla ja niihin on ilmestynyt jo raakileita. Ehkä sittenkin saan tomaatit kasvamaan, ehkä muutama myös syötäväksi asti ennenkuin syksy saapuu ja kenelläkään ei ole mukavaa.

Kukkiva tomaatti pihassa.

Tämän pitkän kuuman kesän pelastaja on meidän taloudessa ollut airfryer, jota olen hehkuttanut tätä ehkäpä liikaakin. No nyt valitettavasti jatkan tätä hehkutusta. Tällä viikolla on tuossa tehty ylijäämä kaurapuurosta sämpylöitä. Tuolla vekottimella voi tehdä lähes kaikkea mahdollista. Keittäminen taitaa olla ainoa mihin se ei pysty. Oletko kokeillut leipoa airfryerissa? Tällä reseptillä valmistuu esimerkiksi suklaakeksit!

Kaurapuurosta valmistettuja sämpylöitä
Sämpylöitä kulhossa on.

Viikon aikana meitä kiusanneet epävakaiset säät ovat saaneet aikaan taivaalle todella upeita tummia sävyjä. Niitä on tullut kuvattua useaan otteeseen niin päivällä kuin yölläkin. Luonto osaa luoda upeaa taidetta etenkin taivaalle. Tässä tulee muutama upea otos. Epävakaisuudesta huolimatta sadetta ei ole kauheasti saatu näille seuduille.

Todella synkkä taivas ikkunasta kuvattuna.
Hyvin synkkä taivas.
Tumma taivas, tie ja puupino.
Hieno kesäinen maisema.

Omassa asunnossa on jatkuvasti pientä korjattavaa ja uusittava, ainakin jos haluaa pitää paikat kunnossa. Toisen vaatehuoneen yksi hyllykkö oli jo asuntoa ostaessa huonossa kunnossa. Nyt tuo hyllykkö tuli tiensä päähän ja hommattiin Motonetistä teräksestä valmistettu varastohyllykkö, joka on sopivasti väriltään keltainen.

Tuisku sai vaatehuoneeseen on uuden hyllykön.
Uusi hieno hylly vaatehuoneessa.

Tuisku

Kerroin tämän asian perjantaina sosiaalisen median kanavilla, nyt kerron sen myös täällä. Eli Maiju on vaihtamassa nimeään, uusi nimi on Tuisku. Upotan tuohon alle Tuiskun oman julkaisun aiheesta. Minulle on ollut jo aika pitkään selvä, että Tuisku on muunsukupuolinen. Ei asiasta ole edes puhuttu, kun asia on ollut täysin ok. Minulle hän on aivan sama murmeli hän on. ❤️

Tuisku kuvassa talon edessä.
Rakas Tuisku!

Sunnuntaina lämpötila lähti taas nousuun ja ulkona oli ihan mukava olla. Laitaatsalmen rannalla käydessä bongattiin s/s Mikko, joka on viimeinen säilynyt esimerkki Saimaan suuresta tervahöyry-laivastosta. Puurunkoinen Mikko on rakennettu Savonlinnan konepajalla 1914. Se on 30,9 m pitkä ja 7,1 m leveä.

Upea tervahöyry Mikko.
Tervahöyry Mikko on vauhdissa.

Että tämmöinen viikko siis tällä kertaa. Miten sinun viikko on tällä kertaa sujunut?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.