Normaaliin arkeen – ”remontointia, videon tekoa, uusi läppäri”

Normaaliin arkeen palaaminen on ollut kuluneen viikon haasteena. Viikon aikana on tullut tehtyä asioita, jotka kuuluvat yleensä meidän arkeen. Käy siis katsomassa mitä ollaan tehty.

Käytiin maanantaina aikana molemmat Savonlinnan keskussairaalan neurologian poliklinikalla kontrollikäynnillä. Omalla kohdallani käynti ei tuonut mitään uutta tietoa elämään. Duchennen lihasdystrofian osalta tilanne on pysynyt samana, mutta sen minä olen itsekin huomannut. En tiedä miten jatkossa kontrollikäynnit tapahtuvat, kun Sosteri ei houkuta työnantajana. Neurologia on taidettu etsiä vuosia ja haku on käynnissä yhä.

Sain Tuiskulta syntymäpäivänä lahjaksi mikrofonin, kun innostuin tekemään videoita. Sitten selvisi, että vuosia vanhassa Lenovo Chromebook läppärissä ei ole liitäntää mikrofonille. Olin jo pitkään miettinyt läppärin uusimista ja nyt lopulta sain hyvän syyn tähän operaatioon. Uusi läppäri, Lenovo tämäkin on osoittautunut jo parissa päivässä hyväksi hankinnaksi. Hintakaan ei päätä huimannut, sillä lähes 400 euron läppäri maksoi Gigantissa tarjouksessa 269 euroa.

Uutta läppäriä testaamassa.
On se hyvä läppäri.

Normaaliin arkeen

Viikon aikana vaihdettiin järjestystä Tuiskun huoneeseen. Vaihdettiin samalla kahden vitriinin paikkaa, sillä meidän makuuhuoneen pienempi ja valkoinen vitriini sopikin paremmin Tuiskun huoneeseen. Asennettiin myös uusi seinähylly, sillä Tuiskun nukkeja sekä muita söpöjä asioita on ilmestynyt oudosti lisää viime aikoina.

Normaaliin arkeen saattaa kuulua myös  muuttohommia.
Tumma vitriini sopii erinomaisesti uudelle paikalleen
Tuiskun normaaliin arkeen kuuluu omassa huoneessaan pelaamista.
Tuisku omassa huoneessaan..

Torstaina ja perjantaina meillä oli maalari työssään. Ollaan jo pitkään haaveiltu käytävän seinien maalauksesta, sillä nykyiset vaaleat värit eivät tunnetusti ole meidän juttu. Tällä viikolla saatiin siis tehtyä pohjamaalaus valkoisella. Yleisilme muuttui paljon avarammaksi jo tällä maalauksella. Uudet maalit saapuvat toivon mukaan varmaan ensi viikolla, mutta jääköön väri vielä arvoitukseksi.

Valkoiseksi maalattu seinä.

Viikko on ollut jo ikävän syksyinen, vaikka on vasta elokuun loppu menossa. Aika nopeasti säät kokivat suuren muutoksen, sillä t-paita keleistä sai suoraan siirtyä takin käyttöön. Poikkeus tunnetusti vahvistaa säännön, joten tämä viikonloppu oli lähes kesäinen. Seuraava lämmin päivä lienee olevan ensi vuonna. Hyvästi kesä, sinua tulee ikävä.

Keltaiset lehdet vesilammikossa.
Hyvin syksyinen kuva.
Minä tietyöstä ilmoittavan liikennemerkin vieressä.
Ai missä on tietyö?
Etana nurmikon keskellä.
Etana se siellä mönkii.

Lauantaina oli siis parempi sää ja siitä piti tietenkin ottaa ilo irti. Käytiin muun muassa juomassa päiväkahvit kääretortun kera Laitaatsalmen rannalla. Saatiin samalla ihailla, kun ohi lipui hinaaja Jermac suuressa tukki kuormassa. Laiva on rakennettu Savonlinnassa Rauma-Repolan telakalla vuonna 1970. Jermac pystyy kuljettamaan puuta samanverran kuin 40 täyspainoista puutavara-autoa.

Toki tuosta edellinen viikon stressistä toipuminen vie aikaa, mutta suunta lienee oikea. Ensi viikolla meille tulee uusi henkilökohtainen avustaja perehdytykseen, joten se toivottavasti helpottaa elämää. Tässä lopuksi Facebook live tältä viikolta. Mukavaa tulevaa viikkoa kaikille!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.