Kuntoutussuunnitelman teko viikon ykkösjuttu

Kuntoutussuunnitelman teko neurologin vastaanotolla Kelan kustantaman fysioterapian hakemista varten on ollut tämän viikon ykkösjuttu. Mitä muuta viikkoon kuului? Lue se tästä jutusta.

Tällä viikolla tuli käytyä jopa ulkona. Se olikin jo toinen kerta tämän vuoden puolella. Oli aivan pakko, sillä tiistaina nimittäin kävin Savonlinnan keskussairaalan neurologian poliklinikalla uusimassa kuntoutussuunnitelman. Sitä tarvitaan, kun haen Kelalta vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta eli minun kohdallani fysioterapiaa. Tätä Kelan kustantamaa fysioterapiaa olen saanut lapsesta saakka. Ja luvit oikein, vaikka vamma tai sairaus olisi etenevä ja parantumaton, sitä pitää aina säännöllisesti hakea uudelleen.

Edellisen kerran tuo tehtiin vuosi sitten ja silloin oli puhetta, että kuntoutussuunnitelma tehdään kahdeksi vuodeksi. Jotain kuitenkin tapahtui ja se tehtiin vain vuodeksi. Itse veikkaan, että käyntini jälkeen eläkkeelle jäänyt neurologi unohti, että mitä oli sovittu. Onneksi huomasin asian ajoissa ja sain varattua ajan neurologille. Tästä turhasta terveydenhuoltoa kuormittavasta käynnistä saa maksaa 46 euroa.

No nyt sitten jännitetään, että mitä Kela sanoo hakemukseen tällä kertaa. Vaikka kuntoutussuunnitelma tehtäisiin pidemmäksi aikaa niin fysioterapiaa on haettava joka vuosi. Ja kaikki kuitenkin tietävät, että kyseessä on aivan turhaa paperin pyörittelyä. Niin kuin uusi neurologi totesi, että en tästä parane ja fysioterapian tarve ei katoa, joten turha kiusata vuosittaisella käynnillä.

Minä pyörätuolilla terveyskeskuksen eteisessä on.
Uuden terveyskeskuksen ovella kotiin lähdössä. Tämä on lyhin reitti sairaalan puolelle.

Kuntoutussuunnitelman lisäksi hyvää ruokaa ja sadetta

Pari päivää ruokana olleesta makkarakastikkeesta jäi tähteeksi spagettia. Siitä valmistui nopeasti ja helposti uusi ruoka, lohipasta. Ensin paistettiin lohisuikaleet ja maustettiin kalamausteella. Sitten sekaan lisättiin tuorejuustoa. Sen jälkeen kattilaan spagetin seuraksi lisättiin lohisuikaleet, purkki tomaattimurskaa ja suikaloitua kesäkurpitsaa. Sitten vaan hetkeksi kattila liedelle ja ruoka on valmista. Ja nuo mausteet oli ostettu edullisesti hävikkituotteita myyvästä Matsmart verkkokaupasta.

Lohipastaa kattilassa.
Ruokaan laitettu kesäkurpitsa oli pakastettu raasteena syksyllä, kun se oli erittäin halpaa.

Viikon lopulla lumet ovat saaneet hyvin kyytiä, kun lämpötila meni plussan puolelle ja satoi kaupan päälle myös vettä. Tämä johti puolestaan siihen, että tuli aivan järjettömän liukasta, kun lumet sulivat jäiden päältä. Liukkauden lisäksi sulanut lumi toi mukanaan pieniä tulvia. Ensi yönä ainakin Savonlinnan korkeudelle on luvattu pakkasta, joten sitten vasta onkin liukasta.

Tiellä on iso vesilammikko.
Hyvin tulvii, kun sadevesiviemärit ovat vielä jään peitossa.
Piha on täynnä sohjoa.
Tästä ei ajeta kovinkaan helposti sähköpyörätuolilla.
Pikkuinen lumiukko.
Henkilökohtainen avustaja teki lumiukon.
Muumipeikon näköinen lumikasa on penkin takana.
Onko penkin takana Muumipeikko?

Tässä tämän viikon kuulumiset täältä Savonlinnan suunnalta! Miten sinun viikko on sujunut tällä kertaa?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa