Ulkoilua täysin vapaaehtoisesti

Ulkoilua täysin vapaaehtoisesti tuli harrastettua tämän viikon aikana. Viikkoon on mahtunut myös erittäin hyvää ruokaa jälleen kerran.

Olen jo monta kertaa aiemmin hehkuttanut haudutuspataa ruoanlaittossa ja nyt teen sen taas. Enkä kyllä usko, että kyseessä on viimeinen kerta. Meille tuli maanantaina noin kuukauden ruoat Prisman verkkokaupasta kotiinkuljetettuna. Sen mukana tuli kassleria, josta oli tarkoitus tehdä nyhtöpossua. Eikun tuumasta toimeen ja lihan pintaan Spice Up! Tom yam tahnaa. Sitten haudutuspataan tomaattia säilykepurkista, sipulia ja porkkanaa. Liha kasvisten päälle ja haudutuspata HIGH-asentoon kuudeksi tunniksi. Tämän jälkeen liha revitään ja syödään.

Iso lihapala padassa.
Kassler ennen kuuden tunnin haudutusta.
Liha nyhdettynä lautasella.
Liha nyhdettynä lautasella.

Ollaan Tuiskun kanssa jo vuosien ajan syöty gluteenitonta ruokaa. Nykyään on todella helppoa korvata gluteeni muilla vaihtoehdoilla. Eikä hintakaan enää ole mitenkään hirmuinen, jos ja kun pystyy syömään saattaa sisältää tuotteita. Välillä tulee kuitenkin hetkiä, että tekisi mieli jotain aivan tavallisia tuotteita. Yksi hyvä esimerkki on suoraan kaupan pakastealtaasta löytyvä kalaleike. No nyt kokeiltiin pitkästä aikaa Finduksen gluteenitonta kalaleikettä. Hintaansa nähden ihan hyvä tuote, mutta ei nyt kuitenkaan viikoittain syötäväksi. Kertokaa ihmeessä vinkkejä, että mitä hyviä gluteenittomia tuotteita on olemassa.

Valkoisella suorakaiteen muotoisella lautasella ruokaa.
Perjantaina meillä oli herkullinen ateria. Gluteeniton kalaleike sai kaverikseen perunamuusia ja kantarellikastiketta. Kantarellit oli siskon lasten keräämiä.

Ulkoilua täysin vapaaehtoisesti

Lauantaina kävin ulkona, oli muuten jo kolmas kerta tämän vuoden puolella. Tästä alkaa tulla tapa, kun edellisestä kerrasta oli alle kaksi viikkoa. Ja tällä kertaa ainoa syy oli ulkoilu. Kahdella aiemmalla kerralla syynä oli neurologin vastaanotolla käynti ja poskiontelon punkteeraus. Ei ollut mitenkään kylmä sää, mutta yhä jäiset ja sohjoiset tiet häiritsevät liikkumista.

Minä pyörätuolilla ulkona.
Kevättä kohti mennään.

Ajoin henkilökohtaisen avustajan avulla tämän viikon alkuun kesätukan, vaikka nyt oli vasta helmikuun loppu. Malli on muuten sama kuin ennenkin, mutta päällä olevat hiukset ovat vähän kapeammalla alueella kuin ennen. Edellisestä kerrasta olikin jo aikaa, joten etenkin sivuilta hiukset olivat päässeet kasvamaan turhan pitkäksi. Oikeastaan syy oli ennemin se, että pitkien hiusten kanssa päänahka hiostuu hengítystuen maskin remmien alla. Ja se aiheuttaa kovaa kutinaa. Tämän takia tykkään pitää lyhyitä hiuksia.

Minä ja uusi tukka.
Eikö olekin siisti tukka?

Tässä tämän viikon kuulumiset tällä kertaa. Toivon suuresti, että myös sinun viikko on ollut onnistunut.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.