Poliisi sakotti otsalamppu päässä ajanutta pyöräilijää

YLE uutisoi, että hämärän aikaan liikenteessä ollut pyöräilijä sai poliisilta kahdenkymmenen euron rikesakon. Tähän syynä oli pyöräilijän päässä ollut otsalamppu, joka korvasi pyörän valon.

Ledi otsalamppu PLR045 Poliisi sakotti otsalamppu päässä ajanutta pyöräilijääLain mukaan valaisimen tulee olla pyörän runkoon kiinnitettynä ja sen on näytettävä eteenpäin valkoista tai vaaleankeltaista valoa. Valon pitää olla 30 senttimetrin ja 1,3 metrin korkeudella maasta.

Otsalamppu on todennäköisesti mennyt tuon määreen yli ja valaisin ei ole ollut pyörässä kiinni. Valon tarkoitus on myös se, että muut pystyvät päättelemään mikä kulkuväline on kyseessä, kertoo tapauksesta Peräpohjolan poliisilaitoksen ylikonstaapeli Jari Seppälä.

Seppälä neuvoo, että valon tulisi olla kiinteä. Vilkkuvia valoja ei myöskään pyörässä sallita, koska ne osoittavat hätää tai huomiota.

Tilastojen mukaan pääsääntöisesti tapauksissa mennään kuitenkin huomautuslinjalla. Tällä pyritään siihen, että pyöräilijälle jäisi mahdollisuus ostaa lamppu.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>