Poliisin uusi voimankäyttöväline lamauttaa kaukaa – katso video

Poliisi on ottanut testikäyttöön FN303 – paineilmatoiminen projektiililaukaisimen. Tällä uudella voimankäyttövälineellä voidaan kohdistaa tarkasti voimaa jopa 70 metrin päässä oleviin kohteisiin.

fn303 Poliisin uusi voimankäyttöväline lamauttaa kaukaa – katso video

Ulkoisesti uusi voimankäyttöväline muistuttaa hieman värikuula-asetta, mutta laukaisuvoima on värikuula-asetta tehokkaampi.

Fn303 ei korvaa poliisin aiempia voimankäyttövälineitä, vaan täydentää niiden valikoimaa. Etälamauttimen ja kaasusumuttimen ongelma on ollut se, etteivät ne lyhyen kantomatkansa takia ole soveltuneet etäkäyttöä vaativiin tilanteisiin.

Paineilmatoimista projektiililaukaisinta voidaan käyttää muun muassa poliisin vaativissa tilanteissa, sekä muissa etävoimankäyttöä vaativissa erityis- tai päivittäistilanteissa. Sitä voidaan käyttää myös vaaraa aiheuttavien villieläinten karkottamiseen taajama-alueelta, poliisijohtaja Seppo Kolehmainen kertoo.

Tällä hetkellä paineilmatoiminen projektiililaukaisin on koekäytössä muutamalla poliisilaitoksella. Poliisihallitus päättää laitteen hyväksymisestä voimankäyttövälineeksi myöhemmin operatiivisesta koekäytöstä saatujen kokemusten perusteella.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>