”Tee se itse” -pommi räjähti kävelijän päälle

Rovaniemen Pöykkölässä, Pääpirtintiellä torstaina 22.5. klo 16.45 – 17.17 välisenä aikana 39-vuotias nainen oli kävelyllä ystävänsä kanssa, kun noin metrin päässä kolmen postilaatikon ryhmästä, yksi muovinen postilaatikko räjähti.

Räjähdyksessä kuului voimakas pamaus, postilaatikon kansi irtosi ja jotain nestettä sekä alumiininkappaleita lensi ympäristöön. Nestettä roiskui myös naisen päälle ja hänen vaatteensa menivät käyttökelvottomiksi. Postilaatikosta lensi myös 0,5 litran kokoinen virvoitusjuomapullo, johon kotikutoinen pommi oli tehty.

Pullon+jäänteet Tee se itse  pommi räjähti kävelijän päälle

Kyseessä on mitä ilmeisimmin nuorison suosiossa ollut alumiinifolion ja viemärin aukaisuun tarkoitetun aineen yhdistelmästä tehtävä räjähde. Poliisi peräänkuuluttaa kauppojen ja vanhempien tarkkaavaisuutta:

Onko kaupasta joku ostanut sopivia tarvikkeita yhdellä kertaa tai onko kotoa kadonnut foliota ja viemärin aukaisuaineita? Näillä asioilla ei ole syytä leikkiä – esimerkiksi aineen tai räjähdyksessä lentävien kappaleiden osuminen silmiin voi saada aikaan pahaa jälkeä. Tulilinjalla voi olla myös itse pommin tekijä, kun homma ei mene ihan suunnitellusti, kerrotaan Lapin poliisilaitokselta.

Vihjeet tapauksesta pyydetään ilmoittamaan poliisille rikostorjunta.lappi@poliisi.fi tai numeroon 0295 466 250.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.
Nämä ehkä kiinnostavat myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>