Maailman suurin matkustajalentokone Suomessa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla nähtiin tänään maailman suurin matkustajalentokone Airbus A380. Lentoyhtiö Lufthansan omistama lentokone keräsi niin paljon innokkaita katsojia, että liikenne pääsi ruuhkautumaan. Lentokone viipyi kentällä vain pari tuntia.

Airbus A380 lentokoneella on pituutta 73 metriä, leveyttä 7,14 metriä ja siipien kärkiväli on 79,8 metriä. Yhdellä tankkauksella lentokoneella voi lentää jopa 16 000 kilometriä ja parhaimmillaan kyytiin sopii 850 matkustajaa. Tämä Lufthansan kone on tarkoitettu 526. matkustajalle.

Tässä muutama video

Airbus A380 esittely

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa