Etelä-Koreassa kohta kaikilla gigabitin laajakaista

New York Timesin mukaan Etelä-Koreassa aiotaan vetää jokaiseen kotiin gigabitin laajakaistayhteys ensi vuoden loppuun mennessä. Maa on jo tällä hetkellä maailman ykkönen laajakaistayhteyksien nopeuksissa.

Pilottiprojektissa gigabitin yhteys on käytössä viidellä tuhannella kotitaloudelle noin 19,5 euron hinnalla kuukaudessa. Maassa halutaan olla valmiita tulevaisuuden tekniikoihin, muun muassa 3d-televisiolähetyksin ja pilvipalveluiden tehokkaaseen hyödyntämiseen.

Etelä-Koreassa aiotaan neljän seuraavan vuoden aikana investoida internetiin liittyviin projekteihin noin 18 miljardia euroa. Esimerkiksi langattoman laajakaistan nopeuden kymmenen kertaistetaan.

Näiden nopeuksien rinnalla ihan hävettää Suomen sadan megan yhteys kahden kilometrin säteellä 99 prosentista suomalaisista vuoteen 2015 mennessä.

Pietari

Vastaa