Kohta voi käyttää naapurin WLANia laillisesti

Kohta suojaamattoman WLAN-verkon käyttäminen ilman lupaa ei ole enää rikos. Lakivaliokunnan mietinnön mukaan WLANin käyttäjä ei voi aina varmuudella tietää, että onko suojaamaton verkko tarkoitettu vapaaseen käyttöön vai ei.

Käyttäjän tietokone saattaa automaattisesti muodostaa yhteyden lähimpään WLAN-verkkoon. WLAN-verkon luvatonta käyttöä on myös hyvin vaikea valvoa.

Yhteyden muodostaminen suojaamattoman verkon kautta luvatta esimerkiksi toisen henkilön tietokoneelle on lakimuutoksen jälkeenkin rangaistavaa luvattomana käyttönä. Luvaton käyttö on rangaistavaa vain tahallisena.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa