Mies pakeni tullitarkastusta turhaan

Matkailuautolla Venäjältä Suomeen saapumassa ollut suomalainen 48-vuotias mies kieltäytyi Niiralan kansainvälisellä rajanylityspaikalla tullitarkastuksesta keskiviikkona 2.2.2011 iltapäivällä. Tämän jälkeen hän lukittui ajoneuvoonsa ja lähti pakenemaan paikalta Tohmajärven suuntaan.

Pohjois-Karjalan rajavartioston partio lähti henkilön perään yhdessä Tullin edustajan kanssa. Mies ei kuitenkaan suostunut pysähtymään ennen Patsolassa sijaitsevaa risteysaluetta. Sillä mies pysäytti auton keskelle tietä ja uhkaili rajavartijoita. Tämän jälkeen henkilö jatkoi yllättäen matkaa Tohmajärven suuntaan.

Mies ajoi 60 km/h nopeusrajoitusalueella noin 80 km/h, vaikka vastaantulevaa liikennettä oli tilanteen aikana kohtalaisen paljon. Seuraavaksi hän pysähtyi Tohmajoentien risteyksessä sijaitsevalle linja-autopysäkille ja jatkoi uhkailua. Tuolloin rajavartioston partio pysäytti miehen matkan kaasusumuttimella.

Henkilö kuljetettiin takaisin Niiralan rajatarkastusasemalle. Tullin suorittamassa tullitarkastuksessa ajoneuvosta ei löytynyt mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Alkoholilla tai huumaavilla aineilla ei epäillä olevan osuutta asiaan. Motiivia pyritään selvittämään esitutkinnassa.

Henkilön epäillään syyllistyneen ainakin virkamiehen vastustamiseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa