Turun kaupunginjohtaja vaati hävittämään Facebook-ryhmän

Helsingin Sanomien mukaan Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunnan jäsen Ville-Veikko Mastomäki joutui Turun kaupunginjohdon vaatimuksesta vaihtamaan Facebookiin perustamansa keskusteluryhmän nimen.

Ryhmän nimi oli ”Turun ympäristö- ja kaavoituslautakunta 2.0.” ja siellä oli tarkoitus keskustella Turun kaava-asioista. Ryhmän nimi on nykyään ”Turun ympäristö- ja kaavoitusasioiden kansalaiskeskusteluryhmä”.

– Nimen valinta oli harkitsematonta, vaikka siinä olikin tuo merkintä 2.0, joka viittaa verkkoyhteisöön ja epävirallisuuteen. Siinä oli erehtymisen ja viralliseen elimeen sekoittamisen vaara,” myöntää Mastomäki lehdelle.

Mastomäki ihmettelee kuitenkin, että Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell hoiti asian lähettämällä kirjeen lautakunnalle.

– En ymmärrä miksi täytyy alkaa lähettää tällaista myllykirjettä ja aiheuttaa asiasta julkinen skandaali. Kirjeen on allekirjoittanut kaupunginjohtaja Randell, mutta sen ovat ilmeisesti kirjoittaneet viraston lakimiehet, ihmettelee Mastomäki.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa