<

Posti palvelee asiakkaitaan nyt myös Facebookissa

Posti on avannut asiakkailleen Facebook-sivun, jossa kuka tahansa voi jättää kysymyksiä ja kommentteja Postin asiakaspalvelulle tai keskustella Postin palveluista.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme helpon tavan lähestyä meitä. Samalla toki asetumme enenevässä määrin alttiiksi kritiikille: Toiminnasta ja palautteesta verkossa jää aina jälki, ja se tekee palvelusta läpinäkyvää. Asiakaspalvelu Facebookissa on luonnollisesti meillekin oppimisen paikka, Asiakaspalvelu ja myynnin tuki -yksikön palvelujohtaja Jyrki Laakso kertoo.

Asiakaspalvelu vastaa Facebookissa yleisiin Postia ja Postin palveluja koskeviin kysymyksiin mahdollisimman nopeasti asiakaspalvelun aukioloaikoina. Facebookiin päivitetään myös tietoa Postin ajankohtaisista tapahtumista, markkinointikampanjoista, palvelumuutoksista ja häiriöistä.

– Facebookin tärkein hyöty on viestinnän vastavuoroisuus. Asiakkaamme käyvät keskustelua Postin palveluista verkossa ja nyt meillä on mahdollisuus osallistua keskusteluun aiempaa enemmän, Laakso jatkaa.

Postin Facebook-sivu

Posti palvelee asiakkaitaan nyt myös Facebookissa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun