Venäjän ylipainoluvissa hurjia eroja

Venäläinen rekka saa Suomesta ylipainoluvat muutamassa päivässä 100 eurolla. Suomalaisen hakiessa vastaavaa lupaa Venäjältä, niin hinta voi olla mitä tahansa 1 000 ja 20 000 euron välillä tai jopa enemmän. Prosessi kestää viikkoja ja silti luvan saaminen on epävarmaa.

Useimmat eivät edes ano lupia, koska niiden valvonta on vähäistä ja kiinni jäätäessä sakon suuruus on pienempi kuin luvan hinta.

Kaakkois-Suomen Kuljetusyrittäjät ry:n puheenjohtaja Matti Jaatinen esitti vuosikokouksessa lauantaina kysymyksen, että missä on tasavertaisuus ylipainolupien myöntämisen hinnoittelussa koskien Venäjän liikennettä.

Yrittäjä ei voi vahvistaa sitovasti asiakkaalle luvan hintaa, koska hintaa ei voi etukäteen edes arvata. Tämä vaikeuttaa kohtuuttomasti suomalaisten kuljetusyrittäjien liikennöintiä Venäjälle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa