Joku viritteli siimoja Vanajaveden luodolle, lintuja kuollut

Ely-keskuksen työntekijä ja lintuharrastaja tekivät viime viikolla lintukartoitusta Kanta-Hämeessä Vanajaveden Tokeensuunlahdella ja huomasit yhdelle luodolle viritetyn siimoja. Siimoihin oli kuollut yksi kalatiira ja harmaalokki.

Siimat oli viritelty luodolla olleisiin muutamiin puihin ja toisesta päästä vedenpohjaan laitettuihin tappeihin. Yhteensä luodolla oli kymmenkunta siimaviritelmää. Siimat oli viritelty niin, että pesälle tullessaan linnuilla oli suuri vaara törmätä siimoihin.

Vaikka nämä linnut ovat rauhoittamattomia, ei niitä saa pyydystää tällaisella julmalla tavalla. Kyseinen luoto oli lintukartoituksen perusteella Tokeensuunlahden ainoa kalatiirojen pesimäyhdyskunta.

Tekijälle ei kunnian kukko laula, sillä asiaa tutkitaan luonnonsuojelurikoksena ja metsästyslain rikkomisena.

Pietari

Vastaa