Luottokorttien kopioimislaite on näin huomaamaton

Nesteen D-asemalla Sastamalassa havaittiin eilen luottokorttien kopioimislaite, joka oli ilmeisesti asennettu viikonlopun aikana. Kopioimislaitteen oli havainnut asemalla vieraillut asiakas, joka oli välittömästi soittanut huoltomiehelle.

Syöttöaukkoon asennettu kortin kopioimislaite näyttää aidolta ja laitteeseen kuuluvalta osalta jos ei asiakas tarkkaan katso syöttöaukon rakennetta.

Kamera näkyy toisessa kuvassa näppäimistön yläpuolella olevassa vaaleassa listassa olevana nuppineulanpään kokoisena pienenä pisteenä. Tätäkin on todella hankala havaita.

Poliisi kehottaa olemaan tarkkana tankkauspisteillä joissa on korttiautomaatti. Vaikka automaattiin olisikin asennettu yllä kuvatun kaltainen kopiointilaitteisto, eivät varkaat voi käyttää kopioitua korttia jos he eivät saa kuvattua oikeaa tunnuslukua.

Jos laittaa käden tai vaikkapa lompakon tai muun näköesteen numeroita näppäilevän käden yläpuolelle, kamera ei pysty kuvaamaan tunnuslukua.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa