Ekoodi.com helpottaa lisäaineiden vertailua

Yksi minun suosikki blogi on tällä hetkellä ekoodi.com, joka listaa elintarvikeiden lisäaineita. Tällä pyritään helpottamaan lisäaineiden vertailua ruokaostoksia tehdessä.

ekoodi.com -blogista voi kätevästi etukäteen tutkia tuotteiden E-lisäaineet ja näinlietsoa kaupassa ei tarvitse suurennuslasilla tutkia asioita. Sivuston tarkoituksena ei siis ole paniikkia E-lisäaineista tai saarnata niiden vaaroista.

Niin kuin blogissa todetaan, osa valmistajista on tehnyt E-koodien tulkinnasta haastavaa. Samassa tuotteessa muun muassa sekoitetaan E-koodeja sekä aukikirjoitettuja lisäainemerkintöjä.

ekoodi.comiin merkitään tuotteiden tiedot kuten ne on tuotetietoihin painettu. Lähteenä E-koodeille on käytetty www.evira.fi (ja sieltä erityisesti e-koodiavain) sekä www.wikipedia.fi. Lisäksi kannattaa lukea ajankohtaisia artikkeleita e-koodeista.

Blogi on kahden oululaisen lapsiperheen yhteishanke, johon käyttäjät voi myös käyttäjät osallistua ilmoittamalla tuotetietoja kirjattavaksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa