Pendolino jätti matkustajat asemalle Oulussa

Kalevan mukaan Pendolino lähti lauantaiaamuna kello 5.18 Oulusta kohti Helsinkiä ilman matkustajia. Matkustajat jäivät laiturille, koska konduktöörin puuttui ja turvallisuusmääräysten mukaan silloin ei saa heitä ottaa kyytiin.

Tyhjillään liikkeelle lähtenyt juna miehitettiin vasta Seinäjoella. VR:n Helsingin operaatiokeskuksesta kerrotaan, että ongelma oli tiedossa jo edellisenä päivänä.

– Yritimme koko yön miehittää junaa, mutta ketään ei saatu paikalle. Tässä on lomia ja sairauslomia menossa. Soitimme vapaapäivää viettäville konduktööreille ja yritimme kaikkemme, mutta emme saaneet sijaista.

Kuljetuspäällikkö Osmo Kääriä

Rannalle ruikuttamaan jääneet matkustajat pääsivät matkaan Oulusta kello 6.30 lähteneellä Intercity-junalla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa