<

Vesillä kuoleminen, se on miesten hommaa

Tarinan päähenkilönä on mies ja pieni vene, tapahtumapaikkana järvi, sivujuonena ehkä muutaman keskioluen kumara ja loppuratkaisuna yllättävä kaatuminen.

Trafin mukaan vesiliikenneonnettomuuksia sattui viime vuonna yhteensä 1 595, mikä on 347 vähemmän kuin vielä vuonna 2008. Tästä huolimatta kuolemantapausten määrä on kasvussa.

Viime vuonna vesiliikenteessä kuoli 65, näistä jopa 63 miehiä. Onnettomuuksissa kuolleista miehistä 64% oli yli 55 vuotiaita. Hukkuminen ja huviveneily kuuluvat tiukasti yhteen; kauppamerenkulussa kuolemantapauksia sattui vain yksi.

Suurin osa kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtuu soutuveneen tai pienen moottoriveneen kaatuessa tai kallistuessa. Kaatumisia tai kallistumisia onnettomuuksista oli suurin osa, 55 kappaletta. Alkoholi liittyi kuolemantapauksiin johtaneisiin onnettomuuksiin 52 % tapauksista.

Suomessa veneilytaitoa osataan arvostaa

Valtaosa veneilijöistä tuntee käytettävän vesikulkuneuvon toiminnan sekä vallitsevat olosuhteet ja osaa varustautua asianmukaisesti. Ikävä kyllä, veneilykansan maine ei heijastu onnettomuustilastoihin.

Vesiliikennekuolemat helposti vältettävissä

Suurin osa vesiliikenteen kuolemista voitaisiin välttää hyvin yksinkertaisin keinoin. Vaikka ollaan liikenteessä sillä tutulla ja luotettavalla soutuveneellä oman mökin lähivesillä, laitetaan pelastusliivit päälle ja otetaan alkoholia vasta kuivalla maalla.

Rantaan jäävät läheiset voivat myös muistuttaa rohkeaa vesille lähtijää näistä tärkeistä asioista. Suomalaisesta järvimaisemasta kun ei löydy vaarallisempaa näkyä, kuin humalainen mies kipuamassa veneeseen ilman pelastusliivejä.

Tiedot tuotti TraFi.

Vesillä kuoleminen, se on miesten hommaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun