Googlen kuvausauto tulee, pidä housusi jalassa

Google alkaa kerätä Suomessa uutta kuvamateriaalia Street View -palveluun elokuun alkuviikkoina. Kuvausautojen ajoaikataulu tarkentuu lähempänä aloitusta ja julkaistaan ennen kuvausten aloittamista palvelun ohjesivustolla.

Kuvausajoneuvot tunnistaa korkealla olevan kameran ansiosta. Lisäksi niissä on Googlen logot ja erikoinen väritys. Kuvamateriaalia kerätään myös kolmipyöräisellä polkupyörällä, jonka avulla voi kuvata puistoja, pyöräilyreittejä, retkeilypolkuja ja nähtävyyksiä.

Kuuvat käsitellään ja liitetään tarkasti yhteen. Tekninen työ vie yleensä kuukausia, jonka jälkeen kuvat ovat käyttäjien saatavilla sekä Street View- että Google Maps -palveluissa. Uuden materiaalin julkaisemisesta ilmoitetaan erikseen.

Kaikista Street View -kuvista sumennetaan kasvot ja rekisterinumerot ennen julkaisua. Julkaisun jälkeen käyttäjillä on mahdollisuus pyytää kuviapoistettavaksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa