Keittokirjan vaarallinen ohje yllyttää käyttämään myrkkysieniä

Suomalainen Kirjakauppa varoittaa Ruokasuosikit Italia -keittokirjan vaarallisesta virheestä. Sivulla 196 metsäsienirisotto -ohjeessa mainitaan esimerkkinä raaka-aineista korvasieni, joka on käsittelemättömänä myrkyllinen .

Korvasieniä ei koskaan saa syödä tai käyttää tuoreena ruokaan. Korvasienet on keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia ja huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä.

Kuivattuja korvasieniä on liotettava vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä (10g sieniä ja 2dl vettä). Liotuksen jälkeen korvasienet keitetään kahteen kertaan kuten tuoreet korvasienet. Liuotuksessa syntynyt neste pitää hävittää.

Kirjan voi halutessaan palauttaa tuotteen lähimpään myymäläämme, osoitetiedot löytyvät täältä. Mikäli pidät kirjan niin siitä täytyy poistaa sivu, jolla metsäsienirisoton ohje on.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa