Pankkivirkailijaksi esittäytyvä huijari saa helposti tunnuslukuja

Pirkanmaan alueella on tehty rikosilmoituksia pankkikorttihuijauksista. Kaikissa toistuu, että pankkivirkailijaksi esittäytyvä huijari soittaa ja pyytää löytyneen, pankkiin toimitetun pankkikortin tunnuslukua kortin mitätöintiä tai uuden kortin tilaamista varten.

Kortti on viety omistajaltaan joskus yleisellä paikalla, joskus tekosyyllä kotiin sisälle päästen. Saaduilla tiedoilla on nostettu rahaa korttien omistajien tileiltä. Uhrit ovat olleet usein vanhuksia.

Poliisi muistuttaa, että pankkien henkilökunta ei milloinkaan kysy pankkikortin tunnuslukua asiakkaaltaan puhelimitse. Tunnuslukua ei tule antaa puhelimessa vakuuttavankaan kuuloiselle henkilölle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa