Tullin pääjohtajan katumaasturi varastettiin, alaiset löysi hetkessä

Helsingin Sanomien mukaan tullihallituksen pääjohtaja Tapani Erlingin Helsingissä kadunvarteen pysäköity Honda CR-V-katumaasturi varastettiin maaliskuisena arkiyönä. Auton ajonestolaitteisto onnistuttiin ohittamaan jollain tavalla.

Kuultuaan asiasta vaimoltaan Erling ilmoitti tiedon alaisilleen. Heidän mukaan Viron-laivoilla oli aamulla lähtenyt kolme Liettuan rekisterikilvillä varustettua Honda CR-V:tä. Viron päässä autot pysäytettiin ja kuljettajat otettiin kiinni.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi heinäkuussa kolme autoja kuljettunutta liettualaista kahden ja puolen vuoden vankeustuomioihin. Yksi mies on lisäksi tutkintavankeudessa varsinaiseksi varkaaksi epäiltynä.

Oli kyllä nopeaa toimintaa viranomaisilta tämän asian hoidossa. Tuskinpa olisi tavallisen kaduntallaajan autoa edes keritty saamaan kiinni.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa