Fazer suojelee panttereita

Fazer jatkaa myös tänä vuonna amurinleopardin suojelutyön tukemista Korkeasaaren Ystävät ry:n kautta. Fazer on lahjoittanut tänään Korkeasaaren Ystävät ry:lle 15 000 euroa perinteisen asiakastapahtuman yhteydessä.

Amurinleopardi tai amurinpantteri tunnetaan puhekielessä pantterina. Niitä on asunut Korkeasaaressa vuodesta 1979 ja vuosien aikana on syntynyt 17 pentua, joista nuorin täyttää vuoden Fazerin 120-vuotispäivän aattona 16. syyskuuta.

Fazerin tuki ohjautuu ALTA-järjestön projekteihin, joiooa on mm. tuotettu valistusmateriaalia sekä luotu valvontaryhmä, joka torjuu salametsästystä ja ehkäisee panttereita uhkaavia metsäpaloja. Lisäksi tukea on käytetty eläinten satelliittiseurantaan.

– Tuki amurinleopardeille alkoi jo 12 vuotta sitten, kun suosikkibrändimme Pantterin lajitovereita tuettiin kesäkampanjan yhteydessä. Pitkäaikainen tuki on lajille tärkeää: tällä hetkellä amurinleopardeja arvioidaan olevan luonnossa jäljellä ainoastaan 35 yksilöä, kertoo Fazer Makeisten toimitusjohtaja Tom Lindblad.

Pantteri 50 vuotta

Pantteri-brändi aloitti taipaleensa 50 vuotta sitten vuonna 1961 pastilliaskina. Se oli sotien jälkeen ensimmäisiä salmiakkipastilleja. Suosittu keltainen Pantteri-makeispussi taas ilmestyi suomalaisten makuhermoille 1982 ja sittemmin Pantteri-makeinen on saanut useita perheenjäseniä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa