Jos syöt lihaa, kuolet varmasti!

Mitään ei ihminen kohta saa syödä, kun kaikki on vaarallista. Milloin mikäkin on vaarallista ja kohta se asia taas kumotaan. Nyt nimittäin väitetään, että runsas lihansyönti lisää erityisesti suolistosyöpien vaaraa.

Tänään Helsingin Sanomat uutisoi, että syöpäjärjestöjen mukaan suomalaiset syövät lihaa moninkertaisesti enemmän kuin olisi terveellistä.

Lihaa saisi syödä korkeintaan 300 grammaa viikossa. Suomalainen syö keskimäärin yli 200 grammaa lihaa ja lihavalmisteita pelkästään päivässä. Erityisesti punainen liha, eli esimerkiksi naudan, sian ja lampaanliha on vaarallista.

Pitäkää tunkkinne ja varoituksenne. Minä ainankin aion syödä sitä mitä mieli tekee. En aio tuhlata elämääni tuommoisten asioiden miettimiseen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa