Paras ruoka tulee läheltä!

Lähi- ja luomuruoan kaksipäiväisessä tapahtumassa Helsingin Rautatientorilla Herkkujen Suomessa 26.-27.8.2011 kävi 56 000 hyvän ruoan ystävää. Lähellä tuotetulla ruoalla on siis kysyntää.

Lähiruoan suuri suosio yllätti kaikki, erityisesti näytteilleasettajat. Halutuimmat ruokalajit ja tuotteet myytiin loppuun ennätysajassa jo perjantaina. Tapahtuma osoitti, että suomalaiset kuluttajat ovat ottaneet lähiruoan omakseen.

Kuluttaja arvostaa ruoan tuoreutta ja laatua sekä ennen kaikkea herkullista makua. Lisäksi ruoan jäljitettävyys nousi tärkeäksi ostokriteeriksi. Näin suurta lähiruokatapahtumaa ei ole koskaan järjestetty Suomessa.

Herkkujen Suomi ja Syystober -tapahtumakokonaisuuden pääjärjestäjiä olivat tuottajajärjestöt MTK, SLC, Ruoka-Suomi ja Aitoja Makuja –hanke, Lammin Sahti, Pienpanimoliitto ja Sinebrychoff.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa