Punainen henkilöauto ei enää yleisin liikenteessä

Punainen ei ole enää ykkönen, ainakaan jos katsotaan henkilöautojen suosituimpia värejä. Eniten liikenteessä on tänä vuonna harmaita henkilöautoja. Punaisten autojen osuus liikenteessä on 20,4 %, harmaiden 20,5 % ja mustien 10 %.

Punaisten autojen ensirekisteröintien määrä oli alkuvuonna 12,3 %. Alkuvuoden aikana ensirekisteröidyistä henkilöautoista harmaita oli 24 % ja kokonaisuudessaan Suomen teillä liikkuvista henkilöautoista harmaita oli 20,5 %.

Harmaansävyisiä eli harmaita, hopeisia ja mustia liikenteessä olevista henkilöautoista oli yhteensä 37,2 %. Tilastojen valossa sekä miehet että naiset tuntuvan suosivan pääasiassa tummia värejä.

Ensirekisteröintien nousija alkuvuonna 2011 oli valkoiset henkilöautot, joita ensirekisteröidyistä autoista oli 13 %. Valkoisten autojen yleistyminen on jo pidemmän aikaa jatkunut trendi. Edellisena vuonna valkoisten osuus henkilöautoista oli 11,2 %.

Mustien henkilöautojen koko 2000-luvun jatkunut nousu sen sijaan on taittunut vuonna 2009 ja ensirekisteröintien määrä on pysynyt lähes samalla tasolla myös alkuvuoteen 2011. Alkuvuonna ensirekisteröidyistä henkilöautoista mustia oli 17,5 %

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa