Facebook tietää mitä teet, vaikka kirjautuisit ulos

MikroPC kertoo, että Facebook tietää mitä teet netissä, vaikka olisit kirjautunut ulos yhteisöpalvelusta. Tämän mahdollistaa uusi sovellus, joka lisää profiiliin päivityksen aina, kun henkilö vierailee sivulla, jolle sovellus on asennettu.

Read-sovelluksen avulla esimerkiksi uutissivut voivat jakaa käyttäjien lukemia artikkeleja ilman, että käyttäjä itse päättää sen jakamisesta.

Tietoturva-asiantuntija Nik Cubrilovic bloggaa, että Facebookin evästeet lähettävät tiedot yhteisöpalveluun. Ainoa tapa estää tämä on poistaa kaikki Facebookin evästeet selaimesta – tai käyttää facebookkaamiseen eri selainta kuin muuhun surffaamiseen.

Read-sovelluksen saa pois päältä Facebookin asetuksista, mutta yteisöpalvelun uusi ohjelmointirajapinta kerää kuitenkin käyttäjien tietoja silti. Scripting-blogi epäilee, että Facebook päivittäisi tietoja käyttäjän profiiliin, vaikka henkilö ei itse näin haluaisi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa