Kauppalehti: Kilpailuvirasto ottaa S- ja K-kaupat syyniin

Kauppalehden mukaan kilpailuvirasto on ryhtynyt selvittämään kaupan keskittymisen vaikutuksia ruoan hintaan. Tarkoituksena on myös selvittää, miten elintarvikeketju toimii.

– Selvitysten tekeminen on viraston yleinen toimintatapa. Alkuvuonna selvitimme esimerkiksi kilpailun toimimista kaukolämpoalalla” tutkija Heli Frosterus Kilpailuvirastosta kertoo.

Viime aikoina keskustelua on herättänyt erityisesti K- ja S-ryhmien vahvat markkinaosuudet vähittäiskaupassa, sekä markkinaosuuksien kasvaminen. Tämän vuoden aikana valmistuvassa raportissa Kilpailuvirasto voi antaa esimerkiksi suosituksia kilpailun lisäämiseksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa