Lastenkirjassa puhutaan itsemurhasta, 5-vuotiaan äiti järkyttyi

Aamulehden mukaan 5-vuotiaan pojan äiti Mari Aho järkyttyi, kun hänen lukemassaan Myyrä puhemiehenä lastenkirjassa puhuttiin itsemurhasta. Hän ei käsitä, miksi lastenkirjan hahmo puhuu myrkkysienen syömisestä.

Kirjassa poikapupu haluaisi tyttöystävän, mutta tyttöpupu sulkeutuu pesäkoloonsa. Silloin itkevä poikapupu istahtaa kannolle ja miettii:

– Jenni ei halua minua, niin se on. Mutta minä näytän sille! Syön tahallani myrkyllisen kärpässienen ja kuolen. Silloin se näkee, miten paljon rakastin sitä.

Kustantaja Tammen kirjallisuusyksikön johtajan Outi Mäkisen mielestä vastuu kirjan lukemisesta on lapsen vanhemmilla.

– Saduissa on kautta aikojen käsitelty kaikennäköisiä aiheita. Ei niissä puhuta pelkästään hyvistä ja iloisista asioista. Sadun lukeminen on vasta ensimmäinen vaihe. Sen jälkeen pitää keskustella ja avata asioita lapselle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa