Mainosmuseo kokosi nostalgisia mainoksia iPadiin ja nettiin

Mainostajien Liitto on julkistanut 60-vuotisjuhlansa kunniaksi iPad-sovelluksen ja verkkopalvelun mainonnan historiasta. Molemmat sisältävät materiaalia teoksesta ”Nyt uutta Suomessa! Suomalaisen mainonnan historia”.

Kymmenen vuotta sitten ilmestynyttä kirjaa täydentää mainoselokuvia ja radiomainontaa esittelevä DVD. Nyt julkaistu Mainosmuseo esittelee osan teoksen ja DVD:n mainoksista sekä muutamia vuosina 2000–2011 valmistuneita tv-spotteja.

Mainosmuseo tarjoaa monipuolisen ja havainnollisen katsauksen Suomen kulttuurihistoriaan mainonnan näkökulmasta: mm. nopea kaupungistuminen, sota-ajan niukkuus, naisten aseman parantuminen, kasvava viihdeteollisuus, muuttuva muoti sekä uudet ruoka- ja juomatottumukset, nuorisokulttuurin syntyminen ja kansainvälistyminen.

Asenteiden, kielen ja puhetavan muutokset, lentävät lauseet ja hersyvä huumori tekevät Mainosmuseosta myös viihdyttävän elämyksen. Esillä on suomalaisten arki haasteineen ja unelmineen.

Mainonnalla on tärkeä rooli talouselämässä, kulttuurissa ja ihmisten muistoissa. Sen avulla jaetaan tietoa, luodaan mielikuvia ja autetaan yrityksiä menestymään. Suomalaisille on myös hyvin tiedossa mainonnan rooli sekä tiedonvälityksen edistäjänä että kulttuurin ja urheilun tukijana.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa