Matkayhtiöllä miljoonien velat, suomalaisturistit jumissa Bulgariassa

YLEn mukaan noin 150 suomalaisturistia on jumissa Alma Tourin järjestämällä matkalla Bulgariassa. Syynä on paluulennon peruutus, koska Alma Tourilla on 3,5 miljoonan euron edestä maksamattomia velkoja lentoyhtiö Bulgaria Airille.

Bulgaria Air kieltäytyy lennättämästä yli 800:aa Bulgariassa lomailevaa venäläistä ja suomalaista turistia.
Suomalaisille on järjestetty majoitus sunnuntaihin asti. Vielä ei ole tiedossa, miten ja milloin he pääsevät kotiin.

Bulgarian hallitus yrittää ratkaista tilannetta ja sen ansiosta illalla yksi venäläisiä kuljettanut kone pääsi matkaan. Lisäksi pääministeri on luovuttanut 92-paikkaisen lentokoneen venäläisturistian saamiseksi kotiin.

Oikein hyvässä asemassa on siis suomalaisturistit taas kerran. Eikö Suomen hallituksen kannattaisi kerätä nyt pisteitä ja lennättää omat kotiin…

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa