Muut kirii vauhdilla Lidlin etumatkaa hinnoissa

Helsingin Sanomien kuluttajan ruokakorivertailussa selvisi, että Lidlin ruokakori oli enää 12 prosenttia halvempi kuin kalleimman kaupan. Edellisessä vertailussa Lidl oli vielä 30 prosenttia halvempi.

Testin ruokakorissa oli muun muassa juustoa, jogurttia, broileria ja maitoa. Ruokakori maksoi Lidlissä 33,31, S-marketissa 35,54, Valintatalossa 37,81 ja K-supermarketissa 37,17 euroa.

Hintaeron pienentyminen johtuu kauppojen omien merkkien – Pirkan, Rainbow’n ja Eldoradon rynnäköstä. K- ja S-ryhmistä tosin kiistetään, että niiden omien merkkien kasvattaminen johtuisi kilpailusta Lidlin kanssa.

Omien merkkien yleistyminen näkyy kaupanhyllyillä. K-kaupan Pirkka-tuotteita on noin 2 000, S-ryhmän Rainbow-tuotteita on 1 500 ja Valintatalon Eldorado-tuotteita on 600. Tuotteiden määrä kasvaa jatkuvasti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa