Protestin makua, korisliigan joukkue lottoaa Veikkaukselta saaman tuen

Korisliigan Nilan Bisons joutuu luovuttamaan kaikki vedonlyöntiin liittyvät oikeutensa Veikkauksen monopolille todella alhaisella vuosittaiskorvauksella. Biisonit eivät julkaise alhaista summaa, koska heitä on uhkailtu sanktioilla.

Biisoneiden mukaan Veikkaus tekee Korisliigalla rahaa ja palauttaa siitä seuroille vain marginaalisen osan. Biisoneiden näkemyksen mukaan summan tulisi olla vähintään kymmenkertainen.

– Veikkauksen monopolin vuoksi kätemme ovat sidotut suurimpien mahdollisten sponsorirahojen edessä. Jos emme luovuta oikeuksiamme, meiltä evätään liigapaikka. Koemme tämän jopa loukkaavana. Pöydällä makaa tarjous mm. NordicBet-peliyhtiöltä, jossa yhteistyösumma olisi monikymmenkertainen. Me emme voi sitä vastaanottaa ja tilanne on täysin absurdi. Vähän sama, jos Valiolta kiellettäisiin lehmän käyttö kaikessa markkinoinnissa, kuvailee Nilan Bisonsin urheilujohtaja Aleksi Valavuori.

Ilmassa on pientä protestin makua, kun Nilan Bisons on päättänyt satsata Veikkaukselta saamansa vuosittaistuen ensi lauantain Lottoon, jossa potti on 10 miljoonaa euroa.

– Veikkaukselta saamamme tuki on samaa tasoa loimaalaisen kukkakauppiaan kanssa, jokainen päätelkööt itse summan. Arvostamme Veikkauksen toimintaa moniltakin osin, mutta tämä sopimus tuo meille pelkkiä haittoja ja vie toiminnastamme pohjan pois. Veikkauksen tuen sijoitamme toiveikkaina lauantain Lottoon yhdessä joukkueen kanssa ja pistämme peukut pystyyn. Jos emme jostain syystä voitakaan, niin toivottavasti lahjoituksemme ohjataan nuorisourheiluun, eikä esimerkiksi musiikkitalon ylläpitoon, Valavuori jatkaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa