Sonnilauma karkasi kaupungin keskustaan

Hätäkeskukseen tuli torstaina kello 05.00 aikoihin ilmoitus, että Kiteen keskustassa Nesteen kylmäaseman kohdalla tiellä on irrallaan noin kymmenen yksilön karjalauma. Lauma saatiin saarrettua ja pysäytettyä Keisarinkuja 11 asumisyksikön takapihalle.

Poliisi, pelastuslaitos ja karjan omistaja saattelivat laumassa olleet 8 sonnia kotiinsa Anttolaan. Saatto sujui rauhallisesti omistajan vetäessä laumaa. Viranomaisten tehtäväksi jäi lähinnä sivullisten varoittaminen ja turvaaminen sekä teiden sulkeminen saattoreitillä.

Sonnilauma saattaa olla vaarallinen ja arvaamaton. Saatto sujui kuitenkin rauhallisesti, osaltaan tähän vaikutti se, ettei saattoaikana kello 7.30 – 8.00 välillä ollut paljon liikennettä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa