Tuhannet vaativat halvempia pankkipalveluja

Helsingin Sanomat kertoo, että 18 000 allekirjoittanuttaa vaatii pienituloisille eläkeläisille kohtuuhintaisia ja ymmärrettäviä pankkipalveluja eläkkeensaajien Keskusliiton adressissa. Adressi osoitetaan pankeille, hallitukselle ja eduskunnalle.

Yritykset patistavat kansalaisia verkkopankin käyttöön, koska sähköisten laskujen toimittaminen on edullisempaa. Suomessa on kuitenkin kolmesataatuhatta ikäihmistä on ilman internetiä ja siten eivät käytä verkkopankkia.

Pankissa laskun maksu käteisellä tiskin yli maksaa 5–8 euroa. Suoraveloituksessa olevista laskuista tuleva paperinen ennakkoilmoitus maksaa esimerkiksi Soneralla 1–1,9 euroa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa