Villikoiralauma aiheuttaa vaaraa Tohmajärvellä

Tohmajärven kunnan alueelle on siirtynyt Venäjän puolelta villikoiralauma, jossa on viidestä yhdeksään koiraa. Villikoiralauma on jo käynyt raja-alueella kotieläinten kimppuun. Eräältä maatilalta koiralauma on tappanut yhden lampaan.

Poliisi määräsi lopetettavaksi villikoiralaumaan kuuluvat koirat, koska ne on aiheuttanut vaaraa ihmisten terveydelle ja vahinkoa omaisuudelle. Keskiviikkona hieman klo 10:00 jälkeen laumasta saatiin kaadettua kolme yksilöä.

Kaksi kaadetuista koirista on uroksia ja yksi on naaras. Suuremman uroksen paino oli 37 kiloa, sen säkäkorkeus on 66 senttiä ja pituus kuonosta hännänpäähän on 140 senttiä. Toisen uroksen paino on 25 kiloa, säkäkorkeus 54 senttiä ja pituus 128 senttiä. Naaraan paino on 25 kiloa, säkäkorkeus 65 senttiä ja pituus 142 senttiä.

Metsästäjät havaitsivat laumassa kaikkiaan viisi yksilöä. Koirien ruhot tullaan hävittämään polttamalla ja ruhoista lähetetään näyte EVIRA:an tutkimuksia varten.

Tohmajärven kunta joutuu järjestämään koululaisille ylimääräisiä koulukuljetuksia tiestöllä liikkuvan villikoiralauman vuoksi.

 

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa