Ydinvoimalatyömaalla työskennelleen sähköasentajan palkka 1,59 euroa/tunti

Helsingin Sanomat kertoo, että kaksi puolalaista sähköasennusyritystä on polkenut palkkoja Olkiluoto 3:n ydinvoimalatyömaalla. Wavenet-niminen yhtiö on alimmillaan maksanut asentajalle 1,59 euron tuntipalkkaa, eli kymmenesosa alan minimipalkasta.

Sähköliiton mukaan yhtiöltä on erittäin vaikea saada asiallisia tietoja työsopimuksista ja tuntilistoista, ja siksi yhtiön haastaminen oikeuteen on viivästynyt. Yhtiöllä on Olkiluodossa noin 25 työntekijää, joista kymmenkunta on liittynyt Sähköliittoon.

Toinen Olkiluoto 3:n työmaalla toimiva puolalaisyritys Elektrobudowa Spolka Akcyjnan on jo haastettu oikeuteen. Elektrobudowa on maksanut työntekijöille palkkaa keskimäärin 8–13 euroa tunnilta, kun minimi on 15,03 euroa tunnilta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa