Autoliiton mukaan nykyiset talvinopeudet ovat aikansa eläneet

Suomi siirtyy tämän viikon aikana jälleen talvinopeusrajoituksiin. Moottoriteillä suurin sallittu nopeus alennetaan 100 km/h:iin ja pääosalla muita maanteitä 80 km/h:iin. Nopeusrajoitusten vaihtamista perustellaan liukkaudella ja pimeällä.

Autoliiton mukaan huonoilla keleillä normaaleja rajoituksia alemmat nopeudet voivat olla perusteltuja, mutta kelistä riippumattomat rajoitukset vähentävät liikennesääntöjen kunnioittamista. Ongelma voitaisiin ratkaista muuttuvin nopeusrajoituksin tai edullisesti lisäkilvin.

– Suuren osan syksyä ja talvea keli on hyvä ja tie kuiva. Tuolloin alhaisia nopeusrajoituksia ei pidetä mielekkäinä ja niitä aletaan venyttää. Se aiheuttaa helposti sen, että rajoituksilla ei ole uskottavuutta silloinkaan kun ne olisivat oikeasti tarpeen, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen toteaa.

Autoliiton mielestä 120 km/h-rajoitus voi olla hyvällä talvikelillä täysin perusteltu. Muuttuvien nopeusrajoitusten yleistymistä hidastaa niiden kallis hinta. Kelin mukaisia rajoituksia voidaan tehdä edullisemminkin.

– Saksassa on käytössä nopeusrajoitus, joka on voimassa vain, jos tie on märkä. Miksei Suomessa voitaisi soveltaa samanlaista ratkaisua, jossa alempi nopeusrajoitus olisi voimassa vain tien ollessa märkä, jäinen tai luminen?
Samalla päästäisiin eroon kaksi kertaa vuodessa toistuvasta liikennemerkkien vaihtorumbasta ja tienpidossa voitaisiin keskittyä olennaisempiin asioihin, Tolvanen sanoo.

Suomessa on investoitu miljoonia euroja ohituskaistateihin, joilla voi turvallisesti ohittaa hieman hitaampia ajoneuvoja syyllistymättä itse ylinopeuteen. Talvirajoituksilla esimerkiksi kuorma-auton ohittaminen on ohituskaistatielläkin erittäin vaikeaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa