Erittäin paljon kärsinyt hirvi raahasi perässään 63 metriä pitkää kaapelia

Iltalehden mukaan kesälahtelaisen Suitsan Erän hirvimiehet ampuivat Pyhäjärven Suitsan saaressa sunnuntaina uroshirven, jonka sarviin oli kietoutunut yli 60 metriä puhelinkaapelia. Hirviporukan johtaja Reijo Toivasen mukaan hirvi on kärsinyt erittäin paljon.

– Kaapeli oli sotkeutunut pään ympäri todella pahasti. Suu ei auennut kunnolla ja paikoin kaapeli oli hiertynyt lähes luihin asti.

Hirvi on uinut saareen kaapelivyyhti päässään vähintään kilometrin verran, sillä saaressa ei kaapelia pitäisi olla. Kyseessä on suomalainen ja Suomessa käytössä ollut kaapeli.

Kesälahden riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtajan Veikko Ihanuksen mukaan valitettavan usein hirvieläimet sotkeutuvat roikkuviin kaapeleihin. Sekä Ihanus että Toivanen toivovat, että vastuussa oleva taho myöntäisi laiminlyöntinsä.

– Pieni yritys tai yksityishenkilö olisi jo oikeudessa, mutta kun kyseessä on ilmeisesti iso valtakunnallinen taho, niin asiaan ei haluta puuttua samalla tavoin, toteaa Ihanus.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa