Koululaiset lakossa, eivät mene homeiseen kouluun

Aamulehti kertoo, että Vähässäkyrössä Tervajoen koulussa on menossa vanhempainyhdistyksen järjestämä homekoululakko. Maanantaiaamusta alkaen koulun oppilaista noin 80 prosenttia ei osallistu koulun antamaan opetukseen.

Tervajoen koulussa on Vanhempainliiton mukaan ollut sisäilmaongelmia pitkään. Lääninterveystarkastaja pitää tilannetta vakavana ja suosittelee koulun sulkemista.

– Tervajoen koulun vanhemmat lähettävät vakavan viestin päättäjille. Vähässäkyrössä leikki lasten ja koulun henkilökunnan terveydellä on loputtava. Toivomme, että tämä kuullaan myös muualla Suomessa. Homekoulut on laitettava käyttökieltoon ilman viivytyksiä. Tässä asiassa ei peräännytä senttiäkään, toteaa Suomen Vanhempainliitto toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa