Nettipoliisi Fobba valittiin Vuoden Poliisiksi

Vuoden Poliisiksi 2011 on valittu helsinkiläinen ylikonstaapeli Marko Forss (35). Nettipoliisi Fobbana tunnettu Forss työskentelee Helsingin poliisilaitoksen kolmihenkisen virtuaalisen lähipoliisiryhmän ryhmänjohtajana.

Forss aloitti näkyvän poliisitoiminnan IRC-Galleriassa syyskuussa 2008. Tämän jälkeen toiminta on levinnyt myös muihin palveluihin kuten Facebookiin ja toimintaan on tullut mukaan lisää poliiseja eri puolilta Suomea.

Forssin perustehtävänä on näkyvä poliisityö sosiaalisessa mediassa, toiminnan sekä siihen tarvittavien työkalujen kehittäminen sekä valtakunnallinen ohjaaminen sosiaalisen median työryhmän kautta.

– Netissä on helppo lähestyä poliisia ja kysyä mieltä askarruttavia nolojakin kysymyksiä, Forss kertoo.

Valinnan perusteluiden mukaan Forss on ennakkoluulottomalla asenteellaan raivannut edestään monia virtuaalisen maailman haasteita, joihin ei etukäteen ole osattu varautua. Sitkeällä ja pitkäjänteisellä työllään hän on toteuttanut tämän päivän maailmaan sopivan jalkautumisen mallin.

– Sosiaalisessa mediassa vietetään yhä enemmän aikaa, joten myös osa rikollisuudesta siirtyy sinne. Sen takia nyt ja tulevaisuudessa on yhä tärkeämpää turvata kansalaisten oikeudet myös netissä, perinteisen turvallisuuden lisäksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa