Nuorten kylätappelut harmina, poliisi vetoaa osapuoliin

Forssan seudulla on viime aikoina poliisin tietoon tullut pahoinpitelyitä ja muita kahinoita, joissa on ollut vastakkain eri lähikuntien nuoria. Tietoa kohtaamisista nuoret levittävät eri viestintävälineiden kautta.

Kiistojen selvittelypaikoille kerääntyy suuri joukko nuoria, joiden käyttäytyminen karkaa käsistä. Vastaavia tilanteita on syntymässä myös tulevana viikonloppuna. Poliisi vetoaakin eri sidosryhmiin, vanhempiin ja eritoten nuoriin, jotta vaaratilanteilta säästyttäisiin.

Turhanaikaisissa tappeluissa saadut vammat saattavat varjostaa koko loppuelämää. Oli sitten kyseessä uhri taikka tekijä. Vanhan lakimiehen neuvo on edelleen voimassa: Minkä torilla voittaa, sen käräjillä häviää.

Nuorten välisiin kiistoihin on liittynyt muun muassa törkeää kotirauhan rikkomista, ilkivaltaa, pahoinpitelyitä ja jopa yliajo. Poliisi odottaa, että erilaisia kiistoja selviteltäisiin poliisin kautta, jotta ongelmat eivät paisuisi kostokierteiksi kadulla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa