Vanhemmat toivovat lailla rajoja energiajuomakauppaan

Etelä-Saimaa kertoo, että erilaisia energiajuomia hörppivät yhä nuoremmat koululaiset. Lehden mukaan vanhemmat toivovatkin nyt, että lailla rajoitettaisiin energiajuomakauppaa.

Suomen Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttilan mukaan lähtökohta uusille toimenpiteille on otollinen, sillä energiajuomien riskejä on alettu kouluissa ja kotona ymmärtää paremmin. Monen koulun järjestyssäännöt kieltävät energiajuomat.

Energiajuomia myytiin Suomessa vuonna 2009 10 miljoonaa litraa. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry:n projektipäällikkö Outi Jalonen uskoo määrän kasvaneen edelleen. Päivittäistavarakauppa ry ei kaipaa myyntirajoituksia lakien muodossa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa