Varo, valepartiolaiset vedättävät taas ihmisiä

Karjalaisen mukaan Joensuussa kaksi partiolaisiksi esittäytyvää 11–13-vuotiasta poikaa kiertää keräämässä rahaa Afrikan nälkää näkeville. Järvi-Suomen partiolaisten mukaan kyseessä on luvattomia rahankerääjiä.

Poikien touhu tuli ilmi, kun he pyysivät rahaa partiolaiselta. Hän oli tajunnut poikien poistuttua, etteivät nämä todennäköisesti olleet partiolaisia. Pojilla ei ollut partiohuiveja tai keräyslippaita.

Partiolaiselta pojat ei rahaa saaneet, mutta joku muu on voinut langeta ansaan. Järvi-Suomen partiolaiset on saanut vain yhden ilmoituksen epäilyttävistä rahankerääjistä. Epäilyttävistä rahankerääjistä pyydetään ilmoittamaan suoraan poliisille.

Oikeat partiolaiset ilmestyvät kaduille loka–marraskuussa myymään kalentereita. Myyjillä on partiohuivit. Kuuden euron kalentereissa on viralliset partiologot.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa