Esplanadin lavalle pystytettiin ledikuusi

Esplanadin esiintymislavalle pystytettiin perjantaina Philipsin ja Yhdysvaltain suurlähetystön yhteistyönä toteuttama ainutlaatuinen ledikuusi. Neljä ja puoli metriä korkea teos rakentuu alumiinirungosta ja sen ympärillä spiraalina kulkevista ledivalonauhoista.

– Kuusen jokaista ledivalopistettä voidaan ohjata yksilöllisesti. Yhdessä valopisteet muodostavat erilaisia värikkäitä ja muuttuvia kuvioita – rajana on vain mielikuvitus, kertoo valaistussuunnittelija Emilia Rautkylä Philipsiltä.

Kuusella halutaan herättää keskustelua energiatehokkuudesta ja tuoda iloa ihmisten päivään. Ledikuusi kuluttaa vain neljä prosenttia perinteisen kynttilähehkulampuilla valaistun kuusen kuluttamasta energiasta.

– Haluamme uudistaa suhteemme energiaan. Etsimme jatkuvasti uusia innovaatioita, jotka voivat auttaa meitä pienentämään hiilijalanjälkeämme ja säästämään energiakuluissa. Philipsin valmistamat ledit edustavat tällaista vihreää teknologiaa. Helsingin lähetystö toimii Green League -lähetystöjen puheenjohtajana ja yritämme saada hallitukset ympäri maailmaa osallistumaan energiansäästötalkoisiin, kertoo Bruce Oreck, Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläs.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa