Jouluvaloissa useita turvallisuuspuutteita

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) jouluvalo testeissä löydettiin useita turvallisuuspuutteita. Kenttätarkastajat valitsivat kaupoista testattavaksi 22 sähköistä jouluvaloa, joista vain kolmessa ei ollut mitään huomautettavaa.

Yhden jouluvalon turvallisuuspuutteet olivat niin vakavia, että tuote kerätään pois kuluttajilta. Vakavahkoja turvallisuuspuutteita löytyi myös ulkokäyttöön tarkoitetusta kynttilävalosarjasta, jossa vettä saattoi mennä jännitteisille osille.

– Tälläkin hetkellä testeissä on yli 20 jouluvaloa, joista todennäköisesti paljastuu vielä turvallisuuspuutteita, Ylitarkastaja Mika Toivonen sanoo.

Tukes testautti yhteensä myös 20 erilaista sisäkäyttöön tarkoitettua kynttilää. Kynttilöistä kaksi poistettiin markkinoilta. Toisesta puuttuivat varoitusmerkinnät ja toisen lasiastian ulkopinnan lämpötila nousi huomattavan korkeaksi.

Tukes on julkaissut tiedot testeistä joulunajan teemasivustollaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa