Kotkaan saapuneesta rahtilaivasta löytyi 69 Patriot-ohjusta

Kotkan Mussalon satamaan saapui 15.12.2011 klo 21.20 Saksasta vuonna 1994 valmistunut saksalaisomisteinen, Man-saarten lipun alla seilaava M/S Thor Liberty rahtilaiva. Aluksen määränpäänä on Shanghain satama.

Alus sisältää 150 tonnia nitroguanidiinia- eli pikriittiä. Aine on 25 kilon pakkauksiin asianmukaisesti lastattu, mutta pikriitin ominaisuuksien takia lastin tulisi olla konteissa.

Rahtilaiva on tällä hetkellä pysäytettynä satamaan Trafin toimesta, sillä laivan lastina on räjähdysaineen valmistukseen käytettävää materiaalia.

Tullitarkastuksessa aluksesta on löytynyt 69 Patriot-ohjusta, räjähdysaine ja ajopanos sisällä. Tulli tutkii asiaa puolustustarvikkeiden maastavientirikoksena. Tapauksen selvittämiseksi asiassa on perustettu Tullin ja poliisin välinen yhteinen tutkintaryhmä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa