Maltti on valttia juhlimisessa ja kohtuus on viisautta

Joulu on erityisesti lasten juhla. Tee joulusta lapselle ikimuistoinen tarjoamalla aikaasi juuri hänelle. Huomioimalla myös muut läheiset saat itselleni ja läheisille hyvän joulumielen aikaiseksi.

Valitettavasti poliisi joutuu vierailemaan jouluna kodeissa, joissa joulumieli on jäänyt vähäisemmälle huomiolle. Ongelmat kärjistyvät pyhien aikana erityisesti päihteiden lisätessä ongelmien määrää.

Oulun poliisi toivoo, että alkoholin käytössä pitäydyttäisiin vähintään kohtuudessa ja erityisesti aikuiset lasten seurassa näyttäisivät hyvää esimerkkiä. Paras tilanne poliisille olisi se, että sen ei tarvitsisi vierailla kodeissa ollenkaan, vaan Joulupukin tekemä vierailu jäisi ainoaksi vierailuksi.

Jouluna matkustavien kannattaa lähteä liikkeelle ajatukselle, että joulun viettämisen voi aloittaa jo matkan aikana, jolloin perille pääsemisellä ei ole niin kiire. Matkakin voi olla jo perillä olemista. Matkavauhti on aina sovitettava vallitseviin keliolosuhteisiin ja liikennemäärään.

Oulun poliisilaitos toivottaa kaikille Hyvää Joulua!

Pietari

Vastaa