Potilas testamenttasi miljoonan Taysin syöpähoitoon

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tiedottaa saaneensa edesmenneeltä Seppo Niemiseltä testamentissa miljoona euroa Tampereen yliopistollisen sairaalan syöpäpotilaan tutkimuksen ja hoidon kehittämiseen.

Tiedotteen mukaan Nieminen sairasti syöpää ja sai hoitoa Taysissa. Nieminen oli tyytyväinen hoitoonsa ja toivoi, että lahjoitus käytetään potilaiden hyväksi syövän hoidon kehittämiseen.

– Olemme erittäin kiitollisia. Nyt meillä on mahdollisuus esimerkiksi tukea syövänhoidon tutkimustyötä apurahojen avulla, mihin muuten ei olisi mahdollisuutta, toimialuejohtaja, ylilääkäri Juhani Sand sanoo.

Lahjoitus aiotaan käyttää syöpäpotilaiden diagnosoinnin ja hoidon kehittämiseen, syövänhoidon tutkimukseen, henkilöstön kouluttamiseen ja hoitoketjujen sujuvoittamiseen. Myös syövän hoitoon ja tutkimukseen tarvittavia laitteita auotaan hankkia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa